Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roAjutor Protectia copilului Tot ce trebuie sa stii despre alocatia europeana
 

Tot ce trebuie sa stii despre alocatia europeana

 

Alocatiile europene reprezinta o forma de prestatii familiale, al caror scop este asigurarea securitatii sociale pentru salariatii si lucratorii independenti, precum si familiile acestora. Conditia de baza este ca acestia sa aiba resedinta intr-o tara a Uniunii Europene si sa desfasoare o activitate salariala sau independenta intr-unul dintre aceste state.

Cine beneficiaza de alocatiile europene

Alocatiile europene se acorda pentru copiii aflati in ingrijire, la fel ca alocatiile acordate in Romania. Marele atu este faptul ca valoarea acestora este mai mare in majoritatea cazurilor, tocmai pentru ca se desfasoara o activitate salariala/independenta pe teritoriul unei alte tari UE.

Cuantumul alocatiilor europene difera de la un stat la altul. Ele se acorda respectandu-se legislatia tarii in care lucratorul roman isi desfasoara activitatea.

Ce proceduri trebuie sa urmam

Solicitarea alocatiei europene presupune completarea formularului E411, compus din doua parti: A, respectiv B. Partea A este completata de catre lucratorul migrant care se adreseaza institutiei responsabile cu plata prestatiilor familiare din statul unde isi desfasoara activitatea.

Partea B a formularului E411 trebuie sa fie completata de Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale (AJPPS). In functie de caz, ea va solicita informatii urmatoarelor institutii:

- Casa Judeteana de Pensii;
- Directia Generala a Finantelor Publice;
- Inspectoratul Teritorial de Munca;
- Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului;
- Inspectoratul Scolar Judetean (in situatia in care copiii aflati in intretinere urmeaza cursurile invatamantului preuniversitar).

In cat timp intra solicitantul in posesia alocatiei europene

Alocatia europeana se va acorda doar dupa completarea integrala a formularului sus mentionat si depunerea sa la institutia responsabila cu plata acestui drept.

In general, plata propriu-zisa a alocatiei depinde de mai multi factori, incepand cu corectitudinea datelor trecute in formular si sfarsind cu intervalul de timp necesar obtinerii de informatii de la diferite institutii abilitate.

Sursa foto: Smartlineblog.com.au

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Cere ajutor  
Adauga un caz
Adauga un anunt urgent
Adauga o fundatie
Adauga o cerere de sange
Adauga o cerere de donatii obiecte
Cum poti cere ajutor
Ofera ajutor
Anunturi urgente
Cazuri urgente
Persoane fizice
Institutii sociale
Cum poti ajuta
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: