Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roAjutor Protectia copilului Stilul parental supraprotector. Efecte secundare in dezvoltarea copilului
 

Stilul parental supraprotector. Efecte secundare in dezvoltarea copilului

 

Din dorinta de a-l sti mereu in siguranta si de a avea un copil destept, ai tendinta de a deveni mult prea protectoare cu copilul si de a avea o influenta negativa in dezvoltarea lui emotionala, sociala si cognitiva.

Un stil parental supraprotector si controlator dezvolta un copil neajutorat, frustrat si dependent de cineva in tot ceea ce face. Iata si alte influente pe care un parinte exagerat de grijuliu le poate avea asupra copilului!

Scaderea increderii in sine

Atunci cand ai un stil supraprotector in cresterea copilului, nu faci decat sa ii transmiti un mesaj negativ, care ii va afecta increderea in sine - acela ca nu este capabil sa faca nimic de unul singur.

In aceasta situatie, micutul tau nu are ocazia nicio clipa sa faca greseli si sa rezolve probleme de unul singur, sa caute solutii la ele, ceea ce are o influenta negativa, afectandu-i dezvoltarea increderii in sine.

Comportamente de risc in adolescenta

Copilul care este tinut sub control toata copilaria si care nu are voie sa faca niciun pas fara verificarea si controlul parintelui este supus riscului unor comportamente de risc in adolescenta - dependenta de alcool, consum de droguri, comportamente sexuale iresponsabile, fumat etc.

Nu poti controla copilul la infinit. Odata cu intrarea in perioada adolescentei, independenta vine in mod natural. Atunci cand tu vei dori ca micutul tau sa faca lucruri pe cont propriu, s-ar putea sa il scapi complet "din maini". Odata ce descopera gustul libertatii, va risca sa cada in capcana unor comportamente periculoase.

Acest risc apare din cauza faptului ca in copilarie nu i s-a dezvoltat simtul responsabilitatii, deoarece tu, ca parinte supraprotector, ti-ai asumat toate responsabilitatile in locul lui.

Citeste articolul complet in Parinti.Acasa.ro

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Esti un parinte autoritar? Efecte pe termen lung asupra dezvoltarii copilului
Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Cere ajutor  
Adauga un caz
Adauga un anunt urgent
Adauga o fundatie
Adauga o cerere de sange
Adauga o cerere de donatii obiecte
Cum poti cere ajutor
Ofera ajutor
Anunturi urgente
Cazuri urgente
Persoane fizice
Institutii sociale
Cum poti ajuta
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: