Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roAjutor Protectia copilului Legea unui copil cu autism: semne si simptome
 

Legea unui copil cu autism: semne si simptome

 

Se pot evidentia multe manifestari ale unui copil care sufera de autism. Pentru multi dintre noi, randurile de mai jos vor uimi, starni curiozitatea pentru aceasta afectiune, sau vor afla informatii noi, pe care nu le stiau. Insa, ceilalti, in special parintii care au un copil cu autism, vor constientiza aceste informatii, pentru ca le cunosc mai bine decat nimeni, pentru ca stiu cum sa le depaseasca zi de zi. Daca vrei sa stii mai multe despre autism, te invit sa parcurgi Legea unui copil cu autism: semne si simptome.

Limbajul

Intarzierea limbajului este cel mai important simptom al autismului. Dar asta nu inseamna ca toti copii care manifesta o astfel de intarziere in vorbire sunt autisti. Daca un copil nu progreseaza in vorbire pe o perioada lunga de timp, acest fapt poate fi un semn al autismului. Copii cu dizabilitati de acest gen sufera de eforturi bruste in etapa de dezvoltare, ca si cum ar avea momente in care cineva le controleaza creierul in mod automat. La prima vedere, ar putea sa repete fara nicio problema mersul trenurilor, numerele de telefon sau filme intregi , dar le este greu sa pronunte forme de pronume. Obiectele simbolice si abstracte nu sunt pe placul acestora, astfel ca te sfatuim sa nu fortezi un copil cu autism sa aiba un comportament normal asteptat. Cuvintele simple de genul "stai jos", "ridica-te de la masa" sau "sa mergem", vor fi cele mai potrivite.

Auzul

Ingrijeste un copil cu autism pentru ca tinde sa fie mai sensibil decat alti copii la unele sunete si fara reactie la altele. Fii in alerta, pentru ca uneori copii cu autism nu raspund atunci cand cineva ii striga, si asta nu are nimic de  a face cu auzul. Pe de alta parte, pe unii dintre copii cu astfel de dizabilitati i-ar putea deranja sunetul de la aspirator, sau sunetul aparatului de macinat cafeaua. Sunetele ascutite pot duce la stari de panica.

Vazul

Copiii cu autism adora sa se joace cu obiecte care se rotesc, le place sa se uite in gol fara motiv, sau sa-si fluture degetele, bete sau pixuri in fata lor. Pot sa gaseasca semne in nisip in timp ce ignora in totalitate obiectele de care se lovesc zilnic, inclusic mobila din casa. As putea sa se loveasca de ea, pentru ca nici nu o vad.

Reglarea temperaturii

Copiii cu autism pot avea manifestari de reglere a temperaturii corpului putin diferite. Ar putea cere o haina mai groasa, pe care sa o poarte vara prin casa, sau ar putea iesi in timpul iernii afara, in maneca scurta, fara sa le fie frig.

Durerea

Si in cazul acesta, copiii cu autism pot avea pragruri greu de observat pentru manifestarea durerii. Uneori poate fi greu pentru parinti sa isi dea seama cand copilul lor sufera. Pot avea traume si socuri care pot fi considerate crize de moment. Durerile grave, ca apendicita, pot sa treaca neobservate. Creierul filtreaza senzatiile de durere in anumite momente si le agraveaza in altele.

Mirosul

Unii copii care sufera de autism manifesta o sensibilitate sporita la anumite mirosuri, si pot sa nu reactioneze la toate (in special la mirosurile neplacute). Sensibilitate temporara pentru mirosurile din baie, din bucatarie sau parfumul mamei sunt destul de frecvente.

Gustul

Copiii cu autism au preferinte aflate la poli opusi in materie de gust. Este tipic sa auzi un parinte cu un copil autist " Va manca pizza numai de la Pizza Hut". Aceste capriciii pot avea durate de timp de o ora sau cateva saptamani.

Citeste si: Un punct de sprijin pentru familiile cu copii cu autism.

Sursa foto: http://autism.lovetoknow.com

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Puterea exemplului

Bucura un copil!

3 cuvinte celebre si 1 motiv sa exist

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Cere ajutor  
Adauga un caz
Adauga un anunt urgent
Adauga o fundatie
Adauga o cerere de sange
Adauga o cerere de donatii obiecte
Cum poti cere ajutor
Ofera ajutor
Anunturi urgente
Cazuri urgente
Persoane fizice
Institutii sociale
Cum poti ajuta
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: