Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roAjutor Protectia copilului Dezvoltarea personala a copiilor
 

Dezvoltarea personala a copiilor

 

Dezvoltarea personala a copiilor sau adolescentilor este un concept care se refera la imbunatatirea exprimarii copiilor in concordanta cu varsta acestora, dezvoltarea capacitatilor de autocunoastere, autocontrol, precum si perfectionarea tehnicilor de comunicare si comportamentului acestora. Scopul principal al acestei activitati este facilitarea accesului copiilor la un viitor cat mai bun.

In Romania, in ultimii ani au aparut o serie de cursuri de dezvoltare personala dedicate copiilor sau adolescentilor. Pe lista cu obiective pe care si le propun aceste cursuri figureaza:

- cresterea stimei de sine;
- activarea resurselor creative;
- antrenarea abilitatilor empatice;
- reducerea problemelor de comportament;
- dezvoltarea coeziunii si dinamicii de grup.

Un astfel de curs vine si cu o serie de activitati interesante. In cadrul sau se organizeaza jocuri, se fac exercitii practice, se dau teste, se fac prezentari, se proiecteaza filme motivationale. In general, totul se bazeaza pe interactivitate.

In organizarea cursurilor de dezvoltare pentru copii/adolescenti se tine cont si de varsta acestora. In mod frecvent, se formeaza grupe de 6-12 copii, cu varsta apropiate: 4 - 6 ani, 7 - 9 ani, 10 - 13 ani, 14 - 18 ani.

Despre programul "Learn2b"

Unul dintre cele mai importante programe dedicate copiilor din Romania este "Learn2b" ("Invat sa devin). Programul a fost implementat de peste patru ani in peste 34 de unitati de invatamant prescolar si scolar din Bucuresti. La activitatile "Learn2b" participa circa 900 de copii.

"Programul de educatie complementara Learn2b isi propune dezvoltarea personalitatii copilului, ca urmare fireasca a interesului crescand al societatii romanesti pentru educatia si formarea continua si eficienta a copiilor si tinerilor sai, pentru devenirea ulterioara a cetateanului global, de succes", se arata in descrierea existenta chiar pe site-ul oficial learn2b.ro.

Programul "Learn2b" presupune cursuri, ateliere si workshopuri, organizate atat pentru cei mici, cat si pentru parinti, adolescenti si cadre didactice.

Sustine cauza:

Sustine Learn2b pentru dezvoltarea personala a copiilor


Sursa foto: bucuresti.bizyo.ro

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Zambetul copiilor abandonati

Protectia sociala a copilului in Romania

Drepturile copilului in Romania

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Cere ajutor  
Adauga un caz
Adauga un anunt urgent
Adauga o fundatie
Adauga o cerere de sange
Adauga o cerere de donatii obiecte
Cum poti cere ajutor
Ofera ajutor
Anunturi urgente
Cazuri urgente
Persoane fizice
Institutii sociale
Cum poti ajuta
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: