Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roAjutor Protectia copilului Cum le putem reda copilaria copiilor strazii?
 

Cum le putem reda copilaria copiilor strazii?

 

Copiii care traiesc pe strazi, aka aurolaci, sunt lipsiti de majoritatea drepturilor si din pacate lipsiti si de inocenta copilariei.

In Bucuresti, imediat dupa Revolutie, locuiau permanent pe strazi cateva zeci de copii. Astazi, potrivit unor estimari prea blande numarul copiilor care lucreaza pe strazi pe timpul zilei a crescut pana la cateva sute. Multi dintre acesti copii abandonati se confrunta cu probleme de sanatate, incluzand afectiuni dermatologice, scabie, rani si arsuri, unii avand chiar tuberculoza ori hepatita, in vreme ce majoritatea dau semne de subnutritie cronica.

De asemenea, o parte dintre ei sunt expusi abuzului sexual care de obicei incepe in cadrul propriilor familii si apoi se continua pe strada si abuzului fizic, cu aproximativ 50% dintre copiii care lucreaza pe strazile Bucurestiului care sustin ca au fost batuti cel putin o data. Multi dintre acesti copii abandonati incep sa foloseasca droguri sau solventi, inclusiv diluantii obisnuiti pentru lipici si de vopsele, de unde si denumirea de "aurolaci".

Ce mai trebuie sa stii despre copii? Multi copii ai strazii nu au fost niciodata la scoala si sunt analfabeti. Asa incat efectul pe care il vor avea la maturitate asupra unei societati intolerante va fi dezastruos pentru ambele parti.

In cazul lor, doneaza timp, adica voluntariat, pentru ca ii poate ajuta mai mult decat donatia in bani si obiecte si pentru ca de cele mai multe ori nu se poate verifica destinatia lor.Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Rolul studiilor sociale in educatia tinerilor

Doneaza cu intelepciune

Doneaza copiilor fara posibilitati materiale

Donatii haine copii – ghid practic

Despre voluntariat: Adapost, dulce adapost!

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Cere ajutor  
Adauga un caz
Adauga un anunt urgent
Adauga o fundatie
Adauga o cerere de sange
Adauga o cerere de donatii obiecte
Cum poti cere ajutor
Ofera ajutor
Anunturi urgente
Cazuri urgente
Persoane fizice
Institutii sociale
Cum poti ajuta
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: