Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roAjutor Protectia copilului Copiii cu sindromul Down si reactiile lor
 

Copiii cu sindromul Down si reactiile lor

 

Copiii care sufera de sindromul Down, reactioneaza diferit fata de ceiilalti copii, mai ales cand se afla in societate. De aceea, sindromul Down are un impact enorm in dezvoltarea sociala a copiilor inca de la varste fragede. 

Copiii cu sindromul Down: indicii

Multe dintre indiciile si reactiile care arata modul in care un copil cu sindromul Down se simte sunt non-verbale, de exemplu, tonul vocii, expresia faciala si postura corpului, astfel incat chiar si atunci cand un copil sau adult nu intelege limba vorbita, acesta este in masura sa perceapa principalele mesaje despre sentimente si se comporta intr-un mod normal, in ciuda intarzierilor de vorbire.

Copiii cu sindromul Down: reactii

Copiii cu sindrom Down pot fi destul de dificili, adesea avand reactii neasteptate cand sunt pusi intr-o situatie noua. Unele dintre aceste comportamente pot fi de invatare, de cunoastere, de afirmare, cat si de explorare. Copiii cu sindrom Down incearca sa inteleaga comportamentul persoanelor din jur pentru a obtine reactiile pe care si le doresc. De exemplu, ei incearca sa fuga, pentru a fi urmariti de ceilalti si pentru a fi in centrul atentiei, sau ating alti copii, ori fac un zgomot in clasa pentru a obtine atentia profesorului.

Care trebuie sa fie asteptarile noastre?

Cand un copil are un handicap, este adesea mult mai dificil pentru parinti sa stie ce asteptari sa aiba de la copilul sau. Parintii copiilor cu sindromul Down isi pun adesea intrebari, privind comportamentul copiilor in societate, ar trebui sa isi formeaza o parere dupa modul de dezvoltate a calitatilor copilului, sau dupa varsta cronologica in care acesta se dezvolta?

In plan social, profesorii si asistentii sociali, trebuie, in aceeasi masura sa-i incurajeze, sa aiba asteptari mari de la acestia si sa ii recompenseze pentru comportamentul bun. In domeniul invatamantului prescolar si scolar, copiii cu sindrom Down trebuie sa invete sa se comporte adecvate varstei sociale si sa se obisnuiasca cu ritmul orelor de scoala. Nu le va fi prea usor, dar sub supravegherea parintilor si a asistentilor sociali, ei se pot dezvolta corespunzator alaturi de ceilalti copii.

Sursa foto: http://dobro.ba

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Zambetul copiilor abandonati

Legea unui copil cu autism: semne si simptome

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Cere ajutor  
Adauga un caz
Adauga un anunt urgent
Adauga o fundatie
Adauga o cerere de sange
Adauga o cerere de donatii obiecte
Cum poti cere ajutor
Ofera ajutor
Anunturi urgente
Cazuri urgente
Persoane fizice
Institutii sociale
Cum poti ajuta
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: