Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roAjutor Protectia copilului Ce este ADHD?
 

Ce este ADHD?

 

ADHD este o prescurtare internationala si inseamna Deficit de Atentie/ Tulburare Hiperkinetica. Sindromul ADHD este unul dintre cele mai frecvente afectiuni comportamentale intalnite la copii si adolescenti: studiile arata ca un procent de 5% din copiii de varsta scolara au simptome de ADHD.

Cum se manifesta ADHD?

Copilul care sufera de acest sindrom isi va controla cu greutate comportamentul si nu va reusi sa fie atent la ceea ce se intampla in jurul lui. Studiile facute au demonstrat ca in jur de 2 milioane de copii din Statele Unite au aceasta boala. Sindromul ADHD este in continuare un subiect controversat. In scolile din Statele Unite, elevii cu ADHD sunt mai multi decat cei cu alte dizabilitati psihologice.

Un copil care prezinta acest sindrom se confrunta cu o serie de dificultati si afecteaza in mod egal atat femeile cat si barbatii. Sindromul ADHD nu se trateaza definitiv, desi simptomele se diminueaza considerabil acestea persista si in perioada adulta.

Solutii pentru combaterea sindromului ADHD

O dieta ADHD functioneaza prin asigurarea cantitatii si calitatii grasimilor necesare pentru buna functionare a sistemului nervos central, dar si prin furnizarea unei cantitati necesare de fier si zinc, evitand, astfel, afectiunile asociate acestor deficite nutritionale, dar si agravarea simptomelor in cazul afectiunii ADHD.

Ce spun cercetatorii despre sindromul ADHD

Cercetatorii au descoperit ca o varianta a genei receptoare de dopamina D4 era asociata cu ADHD. Medicii au constatat ca prezenta genei era in legatura si cu "grosimea" destul de mica a tesutului cerebral responsabil cu atentia. Sindromul ADHD este considerat ca fiind cea mai complexa boala a copilariei, conform specialistilor. Se estimeaza ca 3 pana la 7% dintre elevi pot suferi de ADHD.

Deficitul de atentie si hiperactivitate este, de fapt, o afectiune biologica a creierului, cauzata de un dezechilibru al neurotransmitatorilor creierului, substante folosite pentru a trimite semnale intre celulele nervoase. Aceasta boala intarzie dezvoltarea normala: un copil cu ADHD poate avea o capacitate cu 30% mai scazuta de a tine minte si de a fi atent, comparativ cu ceilalti copii de varsta lui.

Cauzele sindromului ADHD

Cauzele care declanseaza acest sindrom nu sunt cunoscute, cu toate ca factorul genetic are un cuvant de spus. Copiii care provin din familii cu predispozitie spre sindromul ADHD sau care au prezentat pe linie genealogica aceasta boala au riscul de a dezvolta si ei sindromul hiperkinetic cu deficit de atentie. Foarte importanti sunt si factorii de mediu, stresul, certurile familiale, neglijenta copilului sau bruscarea lui, violenta, lipsa jocurilor de coordonare si stimulare a inteligentei, lipsa atentiei si aprecierii din partea parintilor.

Sursa foto: http://healthy.kudika.ro

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Realitatea prin ochi de copil

Procedeul de scriere pentru orbi si oranduit pentru ei, de Louis Braille

Legea unui copil cu autism: semne si simptome

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Cere ajutor  
Adauga un caz
Adauga un anunt urgent
Adauga o fundatie
Adauga o cerere de sange
Adauga o cerere de donatii obiecte
Cum poti cere ajutor
Ofera ajutor
Anunturi urgente
Cazuri urgente
Persoane fizice
Institutii sociale
Cum poti ajuta
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: