Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roAjutor Protectia copilului Adoptia la distanta un act de caritate sau o moda?
 

Adoptia la distanta, un act de caritate sau o moda?

 

Din ce in ce mai multe vedete adopta trendul adoptiei la distanta. Este insa doar o moda sau implicarea lor chiar ajuta la imbunatatirea conditiilor de viata ale unor copii defavorizati?

Adoptia la distanta poate oferi sanse mai bune unui copil sau unei comunitati aflate sub pragul saraciei, cu o investitie mica din partea cuiva dintr-o tara mai bogata.

Primele programe de adoptie la distanta sau sponsorizare a copiilor nevoiasi au inceput sa fie derulate de organizatia Salvati Copiii in anii 1940.

Eforturile organizatiilor umanitare care intretin astfel de programe sunt concentrate in tarile din lumea a treia, unde copiii nu au uneori acces nici macar la apa curata. Sate lipsite de curent electric sau de facilitati medicale sunt adesea locurile alese pentru a ajuta copiii orfani sau nevoiasi.

Tarile din Africa, in care conditiile de viata sunt adesea foarte grele, sunt una dintre tintele principale ale programelor de adoptie la distanta.

Cum ii poti ajuta pe cei mai putin norocosi

In functie de programele derulate de fundatiile caritabile, poti alege sa sponsorizezi un copil sau poti alege o donatie periodica, care sa ofere cresterea calitatii vietii pentru o intreaga comunitate.

Sponsorizarea individuala a unui copil pe care il poti alege dupa regiune, tara, sex si varsta iti poate permite sa creezi o legatura speciala cu cel pe care ai decis sa il ajuti. Banii trimisi sunt folositi in cele mai multe cazuri pentru a acoperi cheltuielile necesare cu mancare, servicii medicale si educatie.

Conceptul de baza al adoptiei la distanta iti permite sa ajuti un copil dintr-o zona foarte saraca, fara sa desparti de familie sau de cultura proprie.

Ajutor pentru copil, in mediul sau

Adoptia la distanta nu trebuie confundata cu programele locale de ajutor pentru copiii orfani sau defavorizati.

In Romania, Monica Columbeanu a ales sa sponsorizeze un orfan de la un centru de plasament, care si-a petrecut mai multe weekenduri in casa familiei Columbeanu. Actiunea Monicai a fost criticata de mai multe vedete, printre care si Andreea Marin Banica.

"Eu am facut treaba asta cand nu s-a auzit de adoptii la distanta la noi in tara, cred ca am fost prima care am facut asta! Adoptia la distanta nu inseamna sa iei un copil o data pe saptamana la tine acasa, ci sa ai grija de el consecvent, cel putin pana la 18 ani, sa te implici in educatia lui, sa te implici material si sufleteste. Se numeste adoptie la distanta tocmai pentru ca acel copil nu iti este la indemana, nu e langa tine ci traieste intr-o alta tara, intr-un alt colt al lumii!" a explicat Andreea Marin Banica pentru 220.ro.

Cele mai multe organizatii caritabile ofera sponsorilor sansa de a crea o legatura, la distanta, cu copilul catre care doneaza lunar o suma mica de bani. Astfel, vei putea observa impactul pe care contributia ta il are asupra copilului sau comunitatii.

Poti obtine mai multe informatii despre modalitatile in care poti sa adopti la distanta pe site-ul organizatiei internationale Salvati Copiii - www.savethechildren.org.

Citeste articolul pe Familie si relatii.Acasa.ro.

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Despre copii. Ce este adoptia pentru un copil?

Adoptia la distanta: 4 sfaturi sa adopti un copil la distanta

Adoptia copiilor: 4 lucruri pe care nu le stiai

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Cere ajutor  
Adauga un caz
Adauga un anunt urgent
Adauga o fundatie
Adauga o cerere de sange
Adauga o cerere de donatii obiecte
Cum poti cere ajutor
Ofera ajutor
Anunturi urgente
Cazuri urgente
Persoane fizice
Institutii sociale
Cum poti ajuta
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: