Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roAjutor Protectia copilului Adoptia internationala
 

Adoptia internationala

 

Adoptia internationala a copilului care are domiciliul in Romania poate fi incuviintata numai in situatia in care adoptatorul sau unul dintre sotii din familia adoptatoare care domiciliaza in strainatate este bunicul copilului pentru care a fost incuviintata deschiderea procedurii adoptiei interne, se arata in articolul 39, privind Adoptia internationala.

adoptia internationalaDupa primirea cererii de adoptie, instanta judecatoreasca va analiza raportul directiei cu privire la existenta altor solicitari similare din partea rudelor copilului pana la gradul IV, cu domiciliul in Romania, dupa care se va pronunta.

Proiect de lege pentru legalizarea adoptiilor internationale

Pentru ca se doreste schimbarea Legii Adoptiei internationale, mai multe ONG-uri au elaborat, in luna aprilie a acestui an, un proiect de lege pe care l-au prezentat in cadrul dezbaterii "Drepturile copilului sunt lege", organizata de Comisia Juridica a Senatului si Asociatia Catharsis Brasov.

Proiectul de lege prevede ca pot fi adoptati intracomunitar sau international copiii pentru care nu s-a identificat o familie de adoptie nationala in decursul a sase luni.

Prin urmare, potrivit proiectului, ar putea fi adoptat intracomunitar sau international atat copilul pentru care nu a fost identificata o familie de adoptie nationala timp de sase luni de la data dobandirii statutului de copil eligibil de adoptie, dar si copilul institutionalizat pentru care nu a fost identificata o familie de adoptie nationala pana la varsta de un an.

In plus, organizatiile nonguvernamentale au propus sa poata fi adoptat copilul lipsit definitiv de ocrotire parinteasca, de care nu s-au interesat parintii naturali sau rudele apropiate in primele sase saptamani de la abandon.

Raport privind copiii lasati in grija statului

Potrivit datelor pe care ONG-urile le-au furnizat, la sfarsitul anului 2012 se aflau in grija statului 61.565 de copii, iar numarul de familii atestate pentru a putea adopta era, la sfarsitul lunii februarie, de 1.351. Dintre acestea, 199 se afla la al doilea atestat, 39 la al treilea, iar 18 la mai mult de trei atestate, noteaza ziare.com.

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Noua lege a adoptiilor

Adoptia la distanta: 4 sfaturi sa adopti un copil la distanta

Adoptia la distanta, un act de caritate sau o moda?

Adoptia copiilor: 4 lucruri pe care nu le stiai

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Cere ajutor  
Adauga un caz
Adauga un anunt urgent
Adauga o fundatie
Adauga o cerere de sange
Adauga o cerere de donatii obiecte
Cum poti cere ajutor
Ofera ajutor
Anunturi urgente
Cazuri urgente
Persoane fizice
Institutii sociale
Cum poti ajuta
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: