Donatii pentru batrani
Adaugat la: 2012-07-04 11:23:11 | Afisari: 7111 | Comentarii: 0 | Categorie: Ingrijire batrani
Donatiile de orice natura, fie ca este vorba de bani sau de timp liber, reprezinta un prim pas catre un gest de altruism in cazul in care nu vrei sa ramai indiferent la problemele celor din jur.
Pentru ca, odata cu inaintarea in varsta, batranii devin dependenti de ajutorul celor din jur, donatiile catre acestia le pot asigura niste clipe de liniste, in care sa uite grija zilei de maine.
Cum gasesti posibilii beneficiari pentru donatii
Daca te-ai gandit sa faci o donatie pentru batrani, o poti face cu sprijinul unei asociatii caritabile sau in urma recomandarilor cunoscutilor. Fie ca este vorba de un vecin de bloc, o ruda saraca sau batranica de la metrou, exista intodeauna cineva care are nevoie de ajutorul tau.
In momentul in care alegi sa apelezi la o asociatie caritabila, trebuie sa verifici daca se adreseaza categoriei de beneficiari pe care o cauti si ce fel de donatii se cauta.
Deasemenea, nu este nimic gresit sa cauti singur acei batrani singuri, parasiti de familie si care nu dispun de mijloace materiale suficiente subzistentei. Ii poti ajuta cu pachete de alimente, haine pe care nu le mai folosesti, medicamente sau chiar o parte din timpul tau liber.
Ce tipuri de donatii pot fi facute pentru batranii din aziluri
Pentru ca au nevoie sa li se asigure o batranete linistita, persoanele de varsta a treia pot fi ajutate cu diferite tipuri de donatii, dintre care o parte au fost deja amintite.
Persoanele care nu dispun de suficient timp liber pentru a merge la un azil si a face o donatie materiala, pot opta pentru o donatie online.
In situatiile extreme, cand intalnesti batrani bolnavi, paralizati sau invalizi, poti dona carucioare, pampersi pentru adulti, medicamente sau bani.
Cei mai multi dintre noi isi aduc aminte sa faca donatii doar in preajma sarbatorilor religioase, insa categoriile defavorizate au nevoie de sprijin tot timpul anului, nu doar in anumite perioade.
In ipoteza in care tu insuti nu dispui de prea multe resurse financiare, poti sa iti oferi ajutorul participand activ la anumite activitati culturale, de turism si socializare, astfel incat persoanele de varsta a treia nu vor resimti atat de acut simptomele sindromului de institutionalizare. O astfel de institutie, care incurajeaza activitatile de acest tip este caminul de batrani "Sf. Luca", din Bucuresti.
|