Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roAjutor Ingrijire batrani Despre voluntariat: Adapost dulce adapost!
 

Despre voluntariat: Adapost, dulce adapost!

 

 

Potrivit unei clasificari, exista trei tipuri de persoane fara adapost: temporar fara adapost, episodic si regulat sau cronic. Multe din cazurile de pierdere a unui camin pot avea drept cauze una din urmatoarele:

 

 

  1. pierderea slujbei

  2. divort

  3. probleme familiale (se aplica mai cu seama adolescentilor)

  4. probleme medicale

  5. pierderea / decesul tutorelui

Aceste persoane fara adapost sunt mereu in cautarea unui loc in care sa poata dormi: sub poduri, prin canale, in autobuze si cladiri dezafectate. Cei norocosi gasesc un pat, care cateodata este o saltea peste podeaua inghetata, in interiorul unei cladiri. La atatea probleme pe care le indura cei fara adapost, ce solutie de a intemeia o casa de batrani poate gasi un simplu individ sau un grup adhoc de persoane? Exista totusi si cateva sfaturi de ingrijire prin care li se poate ameliora viata, daca nu indeparta problema.

Voluntariatul este seva si sangele unei organizatii non profit. Adeseori, voluntarii sunt cei care distribuie ajutoarele catre cei care au nevoie de ele. Donatiile de obiecte sunt acceptate de organizatiile non profit insa in cazul in care nu vi se primesc aceste donatii, puteti vinde obiectele si incasa banii pentru a-i dona.

De asemenea, voluntariatul este o formula de definire a personalitatii si caracterului celor tineri care astfel se implica in activitati cu potential social si cu impact la nivel local. In fapt, nu conteaza cum decideti sa va implicati in rezolvarea problemelor celor fara adapost, insa tineti minte vechea maxima: unde sunt multi puterea creste. Cu ajutorul vostru, toate aceste persoane fara adapost pot avea ceva mai multa putere de partea lor.

     

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Voluntariatul – beneficii pentru tine
Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Cere ajutor  
Adauga un caz
Adauga un anunt urgent
Adauga o fundatie
Adauga o cerere de sange
Adauga o cerere de donatii obiecte
Cum poti cere ajutor
Ofera ajutor
Anunturi urgente
Cazuri urgente
Persoane fizice
Institutii sociale
Cum poti ajuta
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: