Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roAjutor Ingrijire batrani 3 beneficii majore pentru copiii care au bunici
 

3 beneficii majore pentru copiii care au bunici

 

Un studiu efectuat in America la BYU School of Life in 2011 arata ca bunicii au un efect benefic asupra personalitatii si inteligentei nepotilor. Copiii care cresc in compania bunicilor sunt mai buni si, in unele cazuri, chiar mai destepti. Pe langa cladirea caracterului copiilor, bunicii se ocupa si de cheltuielile familiei. 

Iata in continuare 3 beneficii directe ale copiilor care au bunici:

1. Nepotii invata de la bunici sa relationeze

Studiul a analizat legatura dintre implicarea bunicilor si efectele pozitive asupra nepotilor. Pentru aceasta cercetare, au fost intervievati peste 400 de copii cu varste intre 10 si 14 ani. Dupa un an de zile, cercetatori au descoperit ca minorii devenisera persoane mai bune cu oamenii din exteriorul familiei si cercului de prieteni.

Potrivit cercetatorilor, cele mai mari influente asupra copiilor le au experienta si timpul investit de catre bunici in ingrijirea celor mici. "Cand bunicii au o relatie buna cu nepotii lor, primii ii invata pe copii diverse lucruri si ii ajuta in anumite lucruri care uneori ies la iveala chiar si un an mai tarziu" afirma Jeremy Yorgason, autor al studiului. "Bunicii sunt modele de comportamente sociale, iar nepotii invata din acest lucru", mai spune Yorgason.

2. Bunicii isi ajuta financiar nepotii

Multi bunici se implica financiar in cresterea nepotilor, chiar si atunci cand nu locuiesc in aceeasi casa. In special in cazurile in care parintele isi creste singur copilul, bunicii isi cheltuiesc banii pentru a acoperi nevoile celui mic.

In acest mod, bunicii intervin cand este o criza financiara in familie, ajutandu-si proprii copii si nepotii sa depaseasca o perioada dificila. In plus, rolul financiar al bunicilor in viata nepotilor are un efect pozitiv in ceea ce priveste scoala.

Citeste articolul complet in Familie-relatii.Acasa.ro

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Cere ajutor  
Adauga un caz
Adauga un anunt urgent
Adauga o fundatie
Adauga o cerere de sange
Adauga o cerere de donatii obiecte
Cum poti cere ajutor
Ofera ajutor
Anunturi urgente
Cazuri urgente
Persoane fizice
Institutii sociale
Cum poti ajuta
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: