Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roAjutor Asistenta sociala Servicii sociale pentru copii
 

Servicii sociale pentru copii

 

Serviciile sociale de baza oferite de statul roman ar putea schimba radical perspectivele de viitor ale copiilor si familiilor din care acestia fac parte. Informarea asupra tipurilor de institutii de servicii sociale care se adreseaza micutilor defavorizati este primul pas catre schimbare.

Circumstantele nefaste in care multi copii cresc si se dezvolta pe teritoriul tarii noastre pot fi corectate prin servicii sociale care includ educarea, asistenta nevoilor minorilor aflati in dificultate si ingrijirea medicala, necesitati de baza pentru formarea viitorilor adulti echilibrati si responsabili.

Ce sunt serviciile sociale pentru copii?

Serviciile sociale sunt o forma de sprijin activ pentru minorii defavorizati. Ele includ o serie de masuri si actiuni menite sa raspunda nevoilor individuale ale micutilor, pentru cresterea calitatii vietii, depasirea situatiilor periculoase si prevenirea marginalizarii si excluziunii sociale.

In Romania, oricine poate beneficia de servicii sociale, mai ales copiii si famiile din care fac parte.

Aceste modalitati de sprijin social sunt asigurate de autoritatile administratiei publice locale, de persoane fizice sau juridice (publice sau private):

- asistenti sociali
- cadre medicale
- mediatori scolari
- psihologi

Tipuri de servicii sociale pentru copii

Serviciile sociale pentru copii din Romania (1718 la nivel national), reglementate prin legea 272/2004, sunt de 3 tipuri:

- servicii de zi: centre de zi, consiliere si sprijin pentru parinti, asistenta pentru readaptarea copiilor cu probleme psihice si sociale, sprijin pentru gravidele dispuse sa renunte la bebelus
- servicii de tip familial: cresterea si ingrijirea copilului separat temporar sau definitiv de parinti, la domiciliul unei persoane fizice/familie
- servicii de tip rezidential: centrele de plasament, de primire a copilului in regim de urgenta si centrele maternale (asigura cazarea, hrana si conditiile igienico-sanitare)

Copiii cu dizabilitati si alte probleme de sanatate beneficiaza de ingrijire socio-medicala, alocatii din bugetul statutului, indemnizatii si concendiu medical pentru ingrijitor, in functie de necesitati.

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale pune la dispozitie o lista completa a administratiilor, agentiilor si unitatilor care ofera servicii sociale pentru copiii din toate regiunile tarii.

Ajutorul acordat la momentul potrivit poate transforma radical un destin potrivnic!

sursafoto:weebly.com

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Mame sociale de succes: 6 secrete

Doneaza pentru fundatii sociale

Centre sociale de zi pentru copii

Cariera in asistenta sociala

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Cere ajutor  
Adauga un caz
Adauga un anunt urgent
Adauga o fundatie
Adauga o cerere de sange
Adauga o cerere de donatii obiecte
Cum poti cere ajutor
Ofera ajutor
Anunturi urgente
Cazuri urgente
Persoane fizice
Institutii sociale
Cum poti ajuta
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: