Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roAjutor Asistenta sociala Servicii de ingrijire
 

Servicii de ingrijire

 

Servicii de ingrijire: Cat de mult apelam la ele? Cat de des rasuna in mintea noastra? Nu stiu care va fi destinul tau, dar un lucru stiu sigur: singurii din jurul tau care vor fi intr-adevar fericiti sunt aceia care s-au gandit si au aflat cum sa fie de folos” – Albert Schweitzer

Serviciile de ingrijire in cultura romaneasca

Serviciile de ingrijire in cultura romaneasca sunt folosite doar atunci cand este urgenta nevoie de ele! Oamenilor nu le place sa creada ca bunicii lor, unchii si matusile, chiar si parintii lor ar putea sa sufere de boli mintale grave, sa nu mai pomenim de consumul excesiv de alcool sau de substante ilegale. Obisnuiti sa negam ca intr-adevar exista batrani dependenti de servicii de ingrijire si cu afectiuni diverse, ii consideram anomalii.

Ca si societate, nu acceptam usor nevoia in crestere a tratamentelor specifice batranilor, mai ales a tratamentelor indivizilor fara locuinta. Ca si persoana, ne distantam usor de problemele celor saraci, cu un singur gand in minte: “nu ar avea cum sa i se intample unei persoane apropiate mie”.

Persoanele batrane si serviciile de ingrijire

Persoanele batrane au nevoie de servicii de ingrijire si tratamente speciale, pentru ca varsta lor ii face extrem de vulnerabili, iar optiunile de reintegrare in societate sunt limitate. In cele mai nefericite cazuri, persoanelor sarace le lipsesc rudele sau prietenii, si nici nu au un adapost stabil. Complicatiile care apar odata cu inaintarea in varsta pot ingreuna procesul de reabilitare al acestora.

Metode de reabilitare in cadrul serviciilor sociale

Serviciile de ingrijire recomanda metode de reabilitare in ceea ce priveste tratarea acestei populatii in suferinta, prin ingrijirea si supravegherea celor bolnavi: dezvoltarea programelor prin intermediul ONG-urilor, care servesc oamenii saraci si fara adaposturi, multiplicarea ofertei de servicii specializate, indiferent de rasa, cultura, sau religie. Pe langa aceste tipuri de activitati, scopul ONG-urilor este sa se adreseze si problemelor economice si sociale care contribuie la aparitia saraciei, bolilor mintale sau lipsei adaposturilor.

In acest contex, exista o gama larga de servicii de ingrijire pentru toti aceia care pot avea un cuvant de spus, pot da o mana de ajutor sau pot imbunatatii viata persoanelor sarace. Serviciile de ingrijire care stau la indemana populatiei pentru intr-ajutorarea indivizilor batrani se impart in 3 mari categorii:

Echilibrarea factorului psiho-social. Daca e vorba de noi finantari, o asociatie non-profit poate sa recruteze voluntari profesionisti, chiar si un psihiatru pe un program part-time. Cei nou – veniti pot aduce idei de traininguri pentru batrani in speranta ca vor depasi consumul substantelor nocive. Mai mult, se poate pune accentul pe dezvoltarea abilitatilor personale, pregatirea planului sistematizat de ingrijire, monitorizarea progresului batranilor, cat si organizarea sesiunilor lunare de discutii libere.

Auto-controlul presupune determinarea batranilor sa-si asume responsabilitati, chiar si la varste inaintate. Printre astfel de activitati amintim participarea la intruniri pe teme de sanatate publica, in care pot invata despre simptomele unor boli, despre utilizarea corecta a medicamentelor, cat si beneficiile exercitiului fizic si meditatiei.

Recunoasterea de sine.  Psihologii spun ca un element cheie pentru a imbatrani frumos este intelegerea de sine. Sursele majore de auto-recunoastere, printre care relatiile personale, dezvoltarea profesionala, succesul, altruismul, hedonismul, creativitatea sau religia, nu se schimba substantial o data cu varsta. Astfel de activitati de recuperare a increderii de sine sunt nelimitate, tot ce trebuie sa facem este sa pornim la drum.

Sursa foto: www.telegraph.co.uk

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Rolul studiilor sociale in educatia tinerilor

Responsabilitatea sociala la nivelul corporatiilor

Motivatia intrinseca vs Motivatia extrinseca

Integrare sociala si amplasarea gospodariei

Imprumuturi negarantate pentru pensionari

Implicare sociala. Despre ingrijirea celor batrani

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Cere ajutor  
Adauga un caz
Adauga un anunt urgent
Adauga o fundatie
Adauga o cerere de sange
Adauga o cerere de donatii obiecte
Cum poti cere ajutor
Ofera ajutor
Anunturi urgente
Cazuri urgente
Persoane fizice
Institutii sociale
Cum poti ajuta
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: