Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roAjutor Asistenta sociala Rolul studiilor sociale in educatia tinerilor
 

Rolul studiilor sociale in educatia tinerilor

 

Studiile sociale, de regula, fac referire la nivelele primare si intermediare ale educatiei, clasele primare si gimnaziale. Pe langa acestea, studiile sociale cuprind si materii liceale, cum ar fi economia, stiinta politica, sociologia sau antropologia.

Care este rolul studiilor sociale in educatia tinerilor? Rolul principal al studiilor sociale pe care ne vom concentra si noi atentia este insuflarea studentilor a cunostintelor aprofundate in asistenta sociala, valori culturale si responsabilitati civice.

Studii sociale: Despre competenta sociala si ajutorul umanitar

Unul din rolul major al studiilor sociale educationale este promovarea competentei sociale si a ajutorului umanitar. Este important pentru studentii care traiesc in societati industriale sa inteleaga modul acestora de functionare. Studentii trebuie sa fie extrem de pregatiti, pentru ca abilitatea de a face parte din societate depinde doar de ei. In acelasi timp, implicarea in viata sociala ofera mobilitatea sociala de care au nevoie.

Cunostinte sociale umanitare si studiile sociale

Un alt rol al studiilor sociale educationale este introducerea notiunii de valoare a societatii din care studentii fac parte. Este vital sa inteleaga valorile democratice, ce este bine si ce este rau, care sunt grupele de populatie care ar avea nevoie de ajutorul lor umanitar, si cel mai important, sa gaseasca o cale de implicare la viata publica.

Societati umanitare in oglinda, din perspectiva studiilor sociale

Un alt obiectiv pentru formarea corecta a educatiei studentilor, este informarea acestora cu privire la gradul de intelegere si toleranta a valorilor sociale, cat si normele si practicile culturilor si societatilor straine care militeaza pentru ajutorul umanitar. Studentii trebuie sa fie capabili sa inteleaga normele sociale si diferentele culturale, si mai ales sa le priveasca cu respect si deschidere.

Eficacitate civica si studii sociale

Poate ca unul din rolurile principale este dezvoltarea simtului rolului si responsabilitatii in activitatile sociale ale studentilor. Ei trebuie sa profite de pregatirea pe care o au in luarea deciziilor corecte si modul de lucru al actiunilor civice, care le stau la dispozitie. Pe teritoriul roman, acest lucru inseamna implicare sociala prin exercitarea drepturilor: dreptul la vot, exprimarea dorintei pentru voluntariat, derularea campaniilor sociale, sau orice alta activitate care ii poate forma ca indivizi sociali.

Dupa ce ti-ai format o idee despre principalele roluri ale studiilor sociale in educatia studentilor, sigur o sa vrei sa citesti cum se pot implica ei direct pentru sprijinirea serviciul public si care sunt beneficiile implicarii lor:

O multime de motive sa fii voluntar

Oportunitatile voluntariatului

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Tabloul tinerilor de succes

Responsabilitatea sociala la nivelul corporatiilor

Mame sociale de succes: 6 secrete

Ce inseamna sa fii o persoana buna?

Bucura un copil!

Afla mai multe despre protectia copilului

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Cere ajutor  
Adauga un caz
Adauga un anunt urgent
Adauga o fundatie
Adauga o cerere de sange
Adauga o cerere de donatii obiecte
Cum poti cere ajutor
Ofera ajutor
Anunturi urgente
Cazuri urgente
Persoane fizice
Institutii sociale
Cum poti ajuta
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: