Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roAjutor Asistenta sociala Directia Generala de Asistenta Sociala Bucuresti
 

Directia Generala de Asistenta Sociala Bucuresti

 

Directia Generala de Asistenta Sociala a municipiului Bucuresti a fost infiintata in anul 2003 ca serviciu public de asistenta sociala cu personalitate juridica.

Directia Generala de Asistenta Sociala are rolul de a identifica si de a solutiona problemele sociale ale comunitatii din domeniul protectiei copilului, familiei, persoanelor singure, persoanelor varstnice, persoanelor cu handicap, precum si a oricaror persoane aflate in nevoie.

Directia Generala de Asistenta Sociala Bucuresti: activitati principale

Printre activitatile pe care Directia Generala de Asistenta Sociala a municipiului Bucuresti le desfasoara se numara dezvoltarea unui sistem unitar, integrat, de servicii de asistenta sociala, destinat persoanelor si familiilor fara posibilitati materiale.

Directia de Asistenta Sociala Bucuresti ia masuri de prevenire a abandonului si a institutionalizarii, ajuta la reintegrarea in familia naturala a copilului ocrotit in centrele de plasament, ofera consiliere psihologica si juridica si sprijina orientarea scolara si profesionala a copilului cu dizabilitati.

Directia Generala de Asistenta Sociala ofera sprijin si persoanelor varstnice, aflate in situatii dificile sau cu dizabilitati, si servicii de asistenta medicala, igienizare pentru batranii singuri. De asemenea, aceasta institutie promoveaza si sustine respectarea drepturilor omului si ia masuri de prevenire si combatere a marginalizarii sociale si discriminarii etnice.

Proiectele Directiei Generale de Asistenta Sociala Bucuresti

In aceasta perioada, Directia Generala de Asistenta Sociala desfasoara programul "Mai multe centre de ingrijire pentru copilul tau, mai multe oportunitati de angajare pentru tine", finantat din Fondul Social European, si care are ca tema "Reconcilierea vietii de familie cu viata profesionala". Cursul dureaza 70 de ore si se desfasoara in perioada 11.02.2013 – 21.02.2013.

Centru de interventie pentru copiii cu autism

De asemenea, Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, impreuna cu Asociatia Invingem autismul, deschide oficial, in data de 8 martie 2013, un centru dedicat interventiei pentru 23 de copii cu autism.

Cursuri gratuite de voluntariat

In perioada 25 februarie – 28 aprilie 2013, Directia Generala de Asistenta Sociala desfasoara cursuri gratuite de voluntariat. Structurate pe 8 module, cursurile abordeaza tematici precum "Comunic, deci exist!", "Banii pot lucra pentru tine" sau "Eu conduc, tu conduci... Suntem o echipa!" - curs de leadership.

Pentru mai multe informatii si detalii, puteti apela numarul de telefon 021.745.7237 sau trimite un email la adresa dgaspc6@yahoo.com.

Sursa foto: looms.ro

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Voluntar Crucea Rosie – cum fac?

Ancheta sociala

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Cere ajutor  
Adauga un caz
Adauga un anunt urgent
Adauga o fundatie
Adauga o cerere de sange
Adauga o cerere de donatii obiecte
Cum poti cere ajutor
Ofera ajutor
Anunturi urgente
Cazuri urgente
Persoane fizice
Institutii sociale
Cum poti ajuta
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: