Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roAjutor Asistenta sociala Clinici recunoscute in strainatate - beneficii in tratarea diverselor afectiuni
 

Clinici recunoscute in strainatate - beneficii in tratarea diverselor afectiuni

 

In ultimii ani, pacientii romani, dezamagiti de sistemul sanitar din tara, au ales sa isi rezolve problemele medicale in afara granitelor.

Spitalul AKH este de departe cea mai renumita clinica la care apeleaza romanii care vor sa se trateze in strainatate. Desi costurile pentru o zi de spitalizare sunt destul de mari (ajung la 1.200 de euro), pacientii au posibilitatea sa fie tratati cu bani de la bugetul statului roman - fie prin casa de asigurari, fie cu ajutorul Ministerului Sanatatii.

Pacientii din Romania se pot trata in alte tari ale Uniunii Europene in regim de gratuitate, intrucat exista doua tipuri de servicii decontate. Acestia vor avea acces la interventii care nu sunt posibile in tara.

Tipuri de servicii medicale decontate

Tratamentul pacientilor romani care aleg sa se trateze in strainatate poate fi decontat de statul roman in functie de mai multe criterii.

CNAS deconteaza tratamentul persoanelor care calatoresc prin intermediul unui card european de sanatate, iar cardul respectiv este valabil sase luni. Pe baza acestui document, pacientii beneficiaza de asistenta medicala de urgenta.

Totodata, Ministerul Sanatatii a dezvoltat un program pentru interventiile extrem de grave, pentru care nu exista tratament in Romania.

Pacientii romani care sufera de boli grave ce necesita interventia in afara granitelor, vor beneficia de tratament gratuit. Acestia trebuie sa completeze formularul E 112 si au nevoie de o cerere, copie dupa actul de identitate, dovada calitatii de asigurat, dosarul medical si confirmarea scrisa din partea unitatii sanitare din statul UE sau al Spatiului Economic European in care se efectueaza tratamentul.

Tipuri de tratamente si servicii medicale acordate asiguratilor pe teritoriul altor state

Persoanele asigurate in sistemul de asigurari sociale de sanatate din Romania, aflate pe teritoriul statelor cu care Romania a incheiat documente internationale cu prevederi in domeniul sanatatii, beneficiaza de servicii medicale pe teritoriul acestor state. Iata ce servicii medicale pot fi decontate:

- serviciile medicale de urgenta;

- serviciile medicale acordate persoanei bolnave pana la diagnosticarea afectiunii (anamneza, examen clinic, examene de investigatii paraclinice);

- tratamentul medical, chirurgical si unele proceduri de recuperare;

- prescrierea tratamentului necesar vindecarii, inclusiv indicatiile privind regimul de viata si munca, precum si igieno-dietetic.

Sursa foto: tion.ro

Vino in comunitatea donatorilor imparte.roMaria
coemntarii
buna ziua asi dori sa stiu si eu cum pot face rost de astea deoarece am nevoie de tratament oncologic din strainateate metrotexat comprimate si nu se gasec in tara
Adaugat de: girlflori75yahoocom la data de 10-November-2012, 16:30
linie gri
 

 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Daniela Martinescu, presedinte Asociatia AITA: "Autismul nu se trateaza cu medicamente"

Asigurarea de sanatate

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Cere ajutor  
Adauga un caz
Adauga un anunt urgent
Adauga o fundatie
Adauga o cerere de sange
Adauga o cerere de donatii obiecte
Cum poti cere ajutor
Ofera ajutor
Anunturi urgente
Cazuri urgente
Persoane fizice
Institutii sociale
Cum poti ajuta
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: