Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roAjutor Asistenta sociala Centre sociale de zi pentru copii
 

Centre sociale de zi pentru copii

 

protectie socialaCentrele sociale sau de protectie sociala se afla in subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. Serviciile oferite in astfel de centre sociale difera in functie de specificul acestora si de categoria de persoane carora le sunt destinate.

Exista mai multe tipuri de centre sociale:

  • centre sociale de zi

  • centre pentru copii cu nevoi speciale

  • centre de primire in regim de urgenta

  • apartamente sociale de tip familial

Centrele sociale de zi ofera in general activitati de tipul protectiei sociale, de suport, pentru copiii aflati in dificultate, copiii proveniti din familii fara posibilitati materiale, cu scopul prevenirii abandonului scolar, a separarii copilului de familia naturala sau cea adoptiva.

Centre sociale de zi

Centrul social de zi Militari

Adresa: Strada Hanu Ancutei, nr.4, in incinta Scolii Generale nr. 157, tel 021.317.63.11, int. 214 / 217.

Beneficiari: Copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 14 ani, proveniti din familii aflate in dificultate psiho-socio-economica, copii cu risc de abandon scolar, copii lipsiti de posibilitati de supraveghere si suport din partea familiei.

Servicii oferite: Centrul social de zi Militari are ca scop protectia copiilor din categoriile de beneficiari enumerate mai sus, desfasurand mai multe tipuri de activitati: servicii de ingrijire pe timpul zilei, educatie, recreere, consiliere, orientare scolara pentru copii, sprijin si educare pentru parinti.

Centrul social de zi Crangasi – Giulesti

Adresa: Scoala Generala nr. 153 – Drumul Sabareni nr.21, sector 6; Scoala Generala nr. 167 – Sos. Ciurel, nr. 9-11, sector 6, Scoala Generala nr. 168 – Calea Giulesti, nr.7, sector 6.

Beneficiari: copii cu varstele cuprinse intre 6 si 15 ani, cat si familia naturala / substituitiva a copilului beneficiar.

Servicii oferite: educatie formala si nonformala, activitati de petrecere a timpului liber, asistenta de specialitate si suport, consiliere sociala, evaluare psihopedagogica, orientare scolara si / sau profesionala, copiii din familiile sarace beneficiaza de o masa calda.

Centrul social de zi Drumul Taberei

Adresa: Aleea Tibles, nr. 64, tel. 021 317.63.11, int. 214 / 217.

Beneficiari: copiii care frecventeaza cursurile Scolii nr. 279 si sunt intr-o situatie de risc socal sau lipsiti de supraveghere pe timpul zilei.

Servicii oferite: ingrijire si supraveghere pe timpul zilei, asigurarea unei mese zinice pentru copiii care provin din familii cu situatie financiara precara, asistenta de specialitate in vederea aprofundarii cunostintelor dobandite in cadrul orelor de curs, asistenta sociala, educationala, psihologica si medicala, program de socializare si recreere, consiliere psihologica a parintilor sau a reprezentantilor legali ai copiilor.

Sursa foto: thedeafblog.co.uk

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Servicii de ingrijire

Alocatia de stat pentru copii 2010

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Cere ajutor  
Adauga un caz
Adauga un anunt urgent
Adauga o fundatie
Adauga o cerere de sange
Adauga o cerere de donatii obiecte
Cum poti cere ajutor
Ofera ajutor
Anunturi urgente
Cazuri urgente
Persoane fizice
Institutii sociale
Cum poti ajuta
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: