Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roAjutor Asistenta sociala Cele mai de pret resurse umane: Tinerii
 

Cele mai de pret resurse umane: Tinerii

 

Care sunt cele mai de pret resurse umane? Tinerii! Doar cand spui generatia tanara, primele lucruri la  care te gandesti sunt actvitatile extrascolare, taberele, campionatele sportive, programele de leadership pentru adolescenti, programele de coaching, si pentru dezvoltarea abilitatilor si multe alte programe destinate numai pentru cele mai de pret resurse umane, tinerii.

In timp ce aceste activitati centrate pe bunastare sociala sunt, bineinteles, resurse importante pentru tineri, campul dezvoltarii resursei umane tinere s-a marit considerabil. Dezvoltarea populatiei tinere este privita in era moderna din punct de vedere filosofioc si mai putin sub forma unor programe specifice, ca cele enumerate mai sus.

Tinerii, o resursa umana de informatii

Aceasta viziune vine cu oportunitati noi mai ales pentru organizatiile sociale centrate pe domenii de activitate legate de mediu, de bunastare sociala sau voluntariat. Astfel de oportunitati provoaca tinerii sa devina o resursa umana de informatie, training, crestere si asistenta tehnica pentru persoanele care au nevoie de ei.

Focusul dezvoltarii capacitatiilor tinerilor este preocuparea principala a multor organizatii sociale, intre care amintim Fundatia Chance For Life sau Fundatia Sf. Dimitrie. Toate aceste organizatii, fie ca sunt de cercetare sau advocacy, cat si practicienii din toate colturile tarii mizeaza pe aceasta resursa umana tanara de valoare.

Atat in calitate de indivizi, cat si in numele unei organizatii sociale, putem sa contribuim in nenumarate feluri la dezvoltarea generatiei tinere. In primul rand, putem sa identificam si sa masuram experientele cheie, oportunitatile, tipurile de relatiei si calitatile personale de care au nevoie tinerii pentru a-si forma personalitatea, si pe care le numim bunuri de dezvoltare. In al doilea rand, un rol important li se atribuie si organizatiilor, institutiilor si rezidentilor comunitatii pentru buna dezvoltare a generatiei tinere.

Cum participa tinerii la viata publica?

Exista multe modalitati prin care tinerii pot participa la viata publica. Iar acest fapt este impulsionat de factori precum: simtul caritatii, egalitate si justitie, integritate, onestitate, responsabilitate si retinere. Din punct de vedere al competentelor sociale amintim: abilitatea de a organiza si puterea de decizie, competente interpersonale si culturale, abilitati bine definite si rezista la conflict.

Aceste atribute sunt cadrul ideal de manifestare a bunei cunoasteri de sine. Organizatiile sunt cele mai in masura sa asigure programe specifice pentru acestia, prin programele de voluntariat.

Citeste de asemenea si articolul Tabloul tinerilor de succes, unde vei afla cum pot atinge succesul tinerii generatiei de astazi.

Sursa foto: www.swindon.gov.uk

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Responsabilitatea sociala la nivelul corporatiilor

Mame sociale de succes: 6 secrete

Incluziune sociala in randul elevilor: cu cine facem echipa?

Excluziunea sociala: cum o recunosti?

Cum sa faci din organizatia ta un loc ideal pentru voluntariat

Cum le putem reda copilaria copiilor strazii?

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Cere ajutor  
Adauga un caz
Adauga un anunt urgent
Adauga o fundatie
Adauga o cerere de sange
Adauga o cerere de donatii obiecte
Cum poti cere ajutor
Ofera ajutor
Anunturi urgente
Cazuri urgente
Persoane fizice
Institutii sociale
Cum poti ajuta
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: