Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roAjutor Asistenta sociala Asistenta medicala transfrontaliera
 

Asistenta medicala transfrontaliera

 

Asistenta medicala transfrontaliera ar putea deveni o realitate pentru romanii care calatoresc peste granite. Pacientii romani vor avea posibilitatea sa se trateze si sa beneficieze de servicii medicale, oriunde in Uniunea Europeana, pe banii Casei Nationale de Asigurari.

asistenta medicala transfrontalieraAstfel, romanii care sunt la zi cu plata catre CAS vor putea, din luna octombrie, sa mearga la tratamente in straintate, fara sa se mai teama de costurile enorme. De asemenea, romanii nu vor mai fi stresati de faptul ca au nevoie de diferite avize sau aprobari din partea CAS.

Decontarile nu sunt adaptate preturilor din UE

Din pacate, Casa Nationala de Asigurari va deconta doar o parte din servicii/interventii chirurgicale si va face acest lucru la nivelul costurilor din Romania. Si toata lumea stie ca tratamentele, dar mai ales serviciile din straintate sunt la un alt nivel comparativ cu tara noastra, astfel ca si preturile sunt mai mari. Prin urmare, este foarte posibil ca sumele decontate sa fie doar pe jumatate din cele cheltuite initial.

Mai mult decat atat, in timpul tratamentului, pacientii vor fi obligati sa scoata sumele din bani din buzunar, urmand sa isi recupereze banii la intoarcerea in tara.

Pana la data de 25 octombrie, statul roman va trebui sa creeze un buget special pentru tratamentele in tarile din Uniunea Europeana si sa stabileasca un termen concret pentru rambursarea cheltuielilor.

Serviciile medicale acoperite de CAS

CAS nu va deconta baile termale, operatiile de infrumusetare, serviciile de asistenta pe termen lung, costurile de spitalizare si transplantul de organe.

Acest pas reprezinta o solutie pentru cei care sufera de boli rare si necesita un tratament specializat, pentru pacientii care se afla pe o lista de asteptare, dar si pentru pentru cei din zonele de granita.

In cazurile de urgenta care apar in timpul vacantelor in cadrul tarilor din UE, cheltuielile sunt asigurate prin intermediul cardului european de asigurari sociale de sanatate, dar numai daca sunt bifate ca fiind gratuite pentru rezidentii din tarile vizate.

De asemenea, statul roman are posibilitatea sa refuze acoperirea cheltuielilor in cazul in care considera ca anumite interventii sunt prea periculoase si reprezinta un risc pentru viata pacientului.

sursa foto: sahrudayahospital.in

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Spitalul de Copii Marie Curie

Medicatia dupa ureche – cat de sigura e?

Decontarea serviciilor medicale efectuate in strainatate

Asigurarea de sanatate

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Cere ajutor  
Adauga un caz
Adauga un anunt urgent
Adauga o fundatie
Adauga o cerere de sange
Adauga o cerere de donatii obiecte
Cum poti cere ajutor
Ofera ajutor
Anunturi urgente
Cazuri urgente
Persoane fizice
Institutii sociale
Cum poti ajuta
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: