Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roAjutor Asistenta sociala Ancheta sociala pentru acordarea ajutorului social
 

Ancheta sociala pentru acordarea ajutorului social

 

Ajutorul social in Romania se acorda potrivit prevederilor legale, in anumite conditii, cu stabilirea unor obligatii pentru beneficiari.

Ce trebuie sa faci pentru a obtine ajutor social?

Pentru a beneficia de ajutor social, persoanele interesate trebuie sa urmeze o anumita procedura:

Acestea trebuie sa depuna un dosar (care cuprinde cerere si declaratie pe propria raspundere, acte doveditoare privind componenta familiei si a veniturilor acestora) la primaria localitatii in a carei raza teritoariala isi au domiciliul sau resedinta.

Dupa inregistrarea cererii de acordare a ajutorului social, primarul dispune in mod obligatoriu efectuarea anchetei sociale, in termen de 15 zile lucratoare de la data inregistrarii cererii.

Dupa efectuarea anchetei sociale, in termen de maximum 10 zile lucratoare, primarul are obligatia sa emita o dipozitie de acordare sau de respingere a cererii privind ajutorul social.

Ce urmareste ancheta sociala?

Ancheta sociala pentru acordarea ajutorului social este obligatorie, potrivit prevederilor legale din statul roman si are ca scop stabilirea statutului si a contextului social in care persoana traieste.

Ancheta sociala urmareste sa afle daca beneficiarul de ajutor social are in proprietate cel putin unul din bunurile prevazute in urmatoarea lista:

Bunuri imobile: cladiri sau alte spatii locative in afara locuintei de domiciliu si a anexelor gospodaresti sau alte imobile aflate in proprietate, inchiriere, concesiune, comodat.

Bunuri mobile:aparatura electronica, precum camera video, amplificatoare auto, copiatoare si obiecte de valoare, precum tablouri, obiecte de arta, obiecte ornamentale, bijuterii sau monezi din metale pretioase, obiecte de cristal si portelan de mare valoare, blanuri de valoare mare, mijloace de transport cu o vechime mai mica de 10 ani, precum autoturisme, autoutilitare, autocamioane de orice fel cu sau fara remorci, salupe, barci cu motor, scutere de apa, iahturi, rulote, autobuze, microbuze, motociclete, motorete si scutere, utilaje agricole, utilaje de prelucrare agricola, utilaje de prelucrare a lemnului, depozite bancare de peste 3.000 de lei.

Daca in urma anchetei sociale se stabileste ca cel care solicita ajutorul social are in proprietate cel putin unul din aceste bunuri, persoana respectiva nu va beneficia de ajutor social.

Sursa foto: blog.boisechoices.com

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Teorii in Asistenta Sociala

Servicii sociale pentru copii

Rolul studiilor sociale in educatia tinerilor

Reintegrare sociala: educatia pentru copii cu dizabilitati

Mame sociale de succes: 6 secrete

Integrare sociala si amplasarea gospodariei

Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Cere ajutor  
Adauga un caz
Adauga un anunt urgent
Adauga o fundatie
Adauga o cerere de sange
Adauga o cerere de donatii obiecte
Cum poti cere ajutor
Ofera ajutor
Anunturi urgente
Cazuri urgente
Persoane fizice
Institutii sociale
Cum poti ajuta
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: