Like pentru a fi la curent cu toate faptele bune de pe imparte.ro

Imparte.roAjutor Asistenta sociala Ajutoare de incalzire pentru sezonul 2012-2013
 

Ajutoare de incalzire pentru sezonul 2012-2013

 

In perioada noiembrie 2012 - martie 2013, statul roman asigura acordarea de ajutoare de incalzire, astfel incat sa beneficieze de ajutor pentru incalzirea locuintei cu gaze naturale, energie termica sau combustibili solizi si lichizi, persoanele singure, familiile sau persoanele care se gospodaresc impreuna, care au venituri cumulate situate sub anumite limite stabililite prin lege.

Cum se obtin ajutoarele de incalzire

Ajutoarele de incalzire pentru sezonul 2012-2013 se obtin pe baza unei cereri si a declaratiei pe proprie raspundere, dupa ce au fost indeplinite conditiile de acordare stabilite in O.U.G 70/ 2011 privind masurile de protectie sociala in perioada sezonului rece.

Cine beneficiaza de ajutoarele de incalzire

Beneficiaza de ajutoarele de incalzire persoanele singure, familiile sau persoanele care se gospodaresc impreuna, daca veniturile cumulate ale persoanei, familiei sau persoanelor care se gopodaresc impreuna, se situeaza sub urmatoarele bareme:

- 1.082 lei pentru persoanele singure beneficiare de incalzire de la RAT

- 786 de lei/ membru de familie in cazul familiilor sau persoanelor care se gospodaresc impreuna beneficiare de incalzire de la RAT.

- 615 lei/ membru de familie in cazul persoanelor singure, familiilor sau persoanelor care se gospodaresc impreuna si folosesc pentru incalzirea locuintei gaze naturale, lemne sau carbuni.

Acte necesare pentru obtinerea ajutorului de incalzire

Persoanele care urmaresc sa primeasca ajutorul de incalzire au obligatia legala de a depune o cerere speciala, iar in unele situatii si declaratii pe propria raspundere privind veniturile realizate. Pentru a putea fi verificata indeplinirea de catre solicitant a conditiilor de acordare a ajutorului de incalzire a locuintei, cererea si declaratia pe propria raspundere vor fi insotite de documente doveditoare privind componenta familiei, veniturile realizate si bunurile detinute de membrii acesteia.

In sezonul 2012- 2013, potrivit estimarilor facute de ministrul muncii, Mariana Campeanu, vor beneficia de ajutor de incalzire circa 1.300.000 de persoane.

Sursa foto: c.shld.net

Vino in comunitatea donatorilor imparte.ro


Intra in cont si fii primul care posteaza un comentariu.

 


 
Stirile Imparte.ro pe site-ul tau

 

Alte articole similare:
Ajutoare de incalzire in sezonul rece 2011 - 2012
Comunitate imparte.ro
 
  Cum sa donezi inteligent
 
 
 
 
  Cere ajutor  
Adauga un caz
Adauga un anunt urgent
Adauga o fundatie
Adauga o cerere de sange
Adauga o cerere de donatii obiecte
Cum poti cere ajutor
Ofera ajutor
Anunturi urgente
Cazuri urgente
Persoane fizice
Institutii sociale
Cum poti ajuta
 

Scrie pe imparte.ro

Retele sociale:

Abonare newsletter: